Woorden jutten op het strand

Fietsen langs de kust
De zeewind speelt met onze haren. Het zand laat zich gewillig meevoeren. Korreltjes popelen onderdeel te zijn. In vlagen geven ze de duinen elke dag een nieuw gezicht. Het zilte zout plakt op onze zongebruinde huid.

Zandvlagen

Kamperen in de duinen
De zon zet de avond in, trekt zich langzaam terug. De hemel kleurend van helder blauw naar diep oranje. Op zoek naar een plekje voor de nacht. Tussen grashalmen, achter de eerste duinenrij. Op een zacht bed van een grote dennennaalden mikado.

Strandavond

Wakker worden buiten
Verwilderde haren. Blote voeten in het nog koude zand. Lange schaduwen. Glinster van dauw. Damp van koffiemok. Intiem ontbijtje verscholen achter onze duin. Tot de eerste de beste ons ziet. Dag zon! Dag fietsvrienden!

Madrugada

Langs de grote oceaan
Kilometers trappen langs de kust. O Atlantisch avontuur. Zeehelden, scheepswrakken. Geheimen onder het blauw golvend kleed. Woeste baren, mijmerend staren tot kippenvel. Oneindig lijkt je krachtige natuur.

Verrekijken

Strand na strand
Poppetjes in de verste verte. Kleine golven, grote kinderen. Springen en blij met de voeten in aarde. Onze kettingen kraken iedere meter meer. Fietsen wordt ploeteren. Zand, zout en zweet. Tot in vakantieparadijs. Wij zijn weer in bewoonde wereld. Heerlijk asfalt!

Vakantieparadijs

Voor heel even dan, om uit te rusten. Fietsolie en kettingsmeer. Badkamer en schone kleren. Heerlijk asfalt. Overal mensen en geluid. Kunnen we wel zo gekleed? Naar supermarkt en het café. Wat moeten we toch kopen? Vele auto’s vullen wegen met mechanisch geluid. Asfalt?

Wanneer gaan we weer?
Bewonderen van het grote buiten om heel stil te worden van binnen,
om uit te rusten.

4 gedachten over “Woorden jutten op het strand

 1. yanike

  Heerlijk om je even gesproken te hebben vorige week!
  Prachtige foto’s en impressies op het strand. De zon schijnt hier net zo fel, maar het is ijzig koud buiten.
  Jullie blijven maar richting het zuiden racen – dat lijkt me een heerlijke koers.
  Geniet ervan!

 2. Eduardo di Primio Conceição

  Nova Camboriú and Jaguaruna (SC) will never be the same after Hilde and Tos: it is now a much better place to live. You brought us joy, youth and lots of happiness! Thank you. Hoping you are getting well. Keep going!

 3. Miriam Hofmeijer

  Hoi beiden,
  Als eerste wensen wij jullie ook een geweldig 2012. Een jaar met hopenlijk nog vele nieuwe avonturen maar waarschijnlijk komt ook een keer de vraag ‘en hoe nu verder’. Ik meen me te herinneren dat de reis zo’n 6 tot 9 maand zou gaan duren ‘tot het geld op was’. In middels vele maanden verder leven jullie volgens mij ontzettend low budget maar …………………….. Ik hoop dat jullie je leven lang mooie bijzondere ontmoetingen zullen beleven en blijven genieten van de kleine dingen. En op een zelfde wijze als nu met deze reisverslagen de mensen om jullie heen kunnen inspireren om (voor de meeste van ons welliswaar in het klein) ook eens af te wijken van het geijkte pad en weer eens bewust te zijn van ons pietepeuterige zijn maar onze grote, alles beinvloedende, rol in het gehele universum!

  Miriam

  PS Toch ben ik ook nog in afwachting van het reisverslag waarin de tegenslagen, de teleurstellingen en dieptepunten beschreven worden. Het is vast niet altijd rozegeur en maneschijn. En jullie zijn zeker in staat een stuk te schrijven waarin via deze minder positieve momenten en gebeurtenissen naar een positieve climax wordt toe gewerkt. Weet je wel zo’n eye-opener die je bij blijft, een mega-leermoment zeg maar! Dit mag je overigens ook per mail sturen hoor, hoeft niet op het net. hahaha

Reacties plaatsen niet mogelijk.